Страхотен гол на Матей направи разликата между ЦСКА-София и ЦСКА 1948

ЦСКА-София надигра ЦСКА 1948 с минималното 1:0 като домакин в последна среща от 14-ия кръг на Първа лига.

Двубоят на стадион „Българска армия“ в столицата бе първият от двата наказание на ЦСКА-София без публика за мелето преди началото на срещата с Локомотив Пд. Домакините стартираха мача с принудителна промяна, след като Томас Лам се контузи по време на загрявката и бе заменен от Карол Метс в сърцето на отбраната. Първият точен удар дойде на сметката на водения от Стойчо Младенов тим и бе дело на Амос Юга, но право в ръцете на стража на гостите Даниел Наумов. ЦСКА 1948 отвърна с опасен изстрел с глава на Димитър Пиргов, който предизвика намеса на Густаво Бусато.

Яник Вилдсхут (д).

Домакините бяха по-дейни и поведоха след точно половин час игра, когато капитанът Юрген Матей изстрел истински снаряд от далечно разстояние и не остави шансове на безпомощния Наумов за 1:0. Малко след това Ахмед Ахмедов бе заменен принудително от Калоян Кръстев. До края на полувремето ЦСКА-София можеше да покачи преднината си, но на два пъти Георги Йомов не бе точен, като веднъж и гредата спаси гостите. Галин Иванов пък стреля опасно от пряк свободен удар за играчите на Николай Киров.

След почивката ЦСКА 1948 стартира по-активно и Бусато трябваше да спасява вратата си след откъсване на Крум Стоянов. Гостите стояха добре през втората част, но можеха да инкасират втори гол в рамките на няколко минути. Първо, Кръстев предизвика намеса на Наумов, а след това Йоан Баи на два пъти имаше отлична възможност да сложи точка на спора, но не намери целта, като във втория случай се откъсна сам срещу Наумов. Между пропуските на французина, Иванов отново стреля силно от пряк свободен удар, но Бусато за пореден път бе на своето място. До края ЦСКА-София удържа крехкия си аванс и взе трите точки.

Тимът се върна на второто място в класирането с 26 точки, с една повече от третия Ботев Пд. ЦСКА 1948 остава без победа при гостуванията си от началото на сезона в първенството, на 12-а позиция с 11 пункта. След паузата за националните отбори ЦСКА-София приема Арда отново при закрити врати, докато воденият от Николай Киров тим приема шампиона Лудогорец. /БГНЕС