Страхотна Влъхова надигра Шифрин за първа победа в Загреб

Словачката Петра Влъхова постигна страхотна победа в слалома при жените за Световната купа в хърватската столица Загреб.

Влъхова направи едно от най-добрите си състезания в кариерата и след два отлични манша в Загреб, надигра Кралицата на слалома Микаела Шифрин.

Скиорката бе над всички и в двата манша и даде по-добро време от Кралицата в дисциплината – Микаела Шифрин. Американката изоставаше с 1.16 сек от Влъхова след първото каране, след като направи няколко грешки, но във второто излезе пределно мотивирана и напомни за себе си, притискайки словашката си съперничка. Влъхова обаче не се поддаде на напрежението и дори подобри представянето си от първия манш, карайки отново по-бързо от Шифрин. Американката остана на 1.31 сек от победителката. Трета на почетната стълбичка се нареди австрийката Катарина Линсбергер. Топ 10 допълниха още швейцарката Уенди Холденер, шведката Анна Свен Ларшон, норвежката Нина Хавер-Льосет, австрийката Катарина Трупе, швейцарката Алине Даниот, норвежката Кристин Лисдал и шведката Емили Викстрьом. Това бе 11-а победа на Влъхова за Световната купа и седма в слалома. Тя победи Шифрин в коронната й дисциплина, след като миналата година остана втора в Загреб. https://twitter.com/olympicchannel/status/1213496774805078017 В генералното класиране в слалома лидерка остава американката с 380 точки, пред Влъхова с 260, а трета е Линсбергер със 186. В генералното класиране за Световната купа Шифрин продължава да води убедително с 826 точки. Втора вече е Влъхова с 513 пункта, изпреварвайки италианката Федерика Бриньоне, която с 451. Следващото състезание при дамите е спускането в Алтенмаркт на 11 януари. /БГНЕС