Стойчо Стоев: Отборите като ТНС са до първия гол

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде пресконференция преди първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Дъ ню сейнтс. Стоев е оптимист за двубоя, който е в четвъртък от 20,30 ч. на „Лудогорец Арена“. „Ще направя някои ротации в състава за мача с Дъ ню сейнтс. Ще дам шанс на футболисти, които са взимали по-рядко участие в мачовете“, призна Стоев.

Той е категоричен, че шампионите няма да подценят съперника от Уелс. „В европейските мачове, ако подцениш противника независимо от класата му, можеш да страдаш. Щом Дъ ню сейнтс е стигнал дотук, значи си има своите стойности. Не бих коментирал пред камерите кои са силните и слаби страни на съперника“.

Стойчо Стоев коментира състоянието на Лудогорец в навечерието на двубоя с първенеца на Уелс. „Не бързайте да отписвате никого. В момента всички са добре и ще бъдат на разположение“, категоричен бе треньорът на Лудогорец. Стоев сподели неговата рецепта за успех срещу Дъ ню сейнтс. „Подобни отбори са до първия гол в тяхната врата. След това става по-лесно за нас, тъй като се отварят и оставят пространства. Ние имаме достатъчно добри играчи да ги използваме“.

Треньорът разкри идеалния сценарий за развоя на първия мач с Дъ ню сейнтс. „Най-доброто развитие е да вкараме 3-4 гола през първото полувреме и да решим всичко. За съжаление, не се получава така много често във футбола. Фокусът ни е върху двубоя с уeлсците. Не мислим още за ЦСКА“, допълни Стоев. /БГНЕС