Столичани: Определено има повишаване в цените на коледните подаръци

Определено има повишаване в цените на коледните подаръци, а и не само – във всичко се забелязва инфлацията. Тази година Коледа ще я посрещнем вкъщи, в семейна обстановка. Това споделят столичани в анкета на БГНЕС.

За Зорница Колева Коледата ще премине вкъщи, в семейна обстановка. „Тази година няма да пътуваме, ще си бъдем тук и ще отпразнуваме празника с най-близките си хора, ще правим курабийки, ще разопаковаме подаръци. Вече купихме почти всички подаръци, сега обикаляме за още малки допълнения“, споделя тя, след което уточни, че се забелязва повишаване в цените на подаръците за Коледа. „Определено има поскъпване на покупките за празниците, както и на всичко останало. Тук Коледният пазар ми харесва, защото е отворен от рано, минахме през няколко места, на които все още пазарите не бяха отворили и не е ясно дали ще отворят, така че сме много щастливи, че успяхме да дойдем“, обясни още тя.

„Коледата ще премине спокойно, в семейна обстановка и вкъщи“, сподели един от посетителите на пазара, след което обясни, че и той самият е усетил повишение в цените на подаръците. „Със сигурност спрямо миналата година има повишение в цените на подаръците и то не само в тях, във всичко“.

За Гергана Неделчева също коледните празници ще преминат с най-близките хора. „От тази година семейството ни е вече четиричленно, досега беше само с три, но тази коледа ще бъде по-специална. Надявам се да бъдем здрави и празниците да преминат спокойно“. Отдавна купих коледните подаръци, като основно те са за децата, вече сме на такъв етап, че предимно купуваме за тях“, сподели още тя, след което уточни, че и тя също е усетила инфлацията. „Няма какво да коментираме, има увеличение навсякъде, не само в цените на подаръците, има повишение на цените във всичко“. На въпроса какви са впечатленията й от коледния пазар Гергана Неделчева обясни, че е приятно изненадана от многото ръчно приготвени неща. „Базарът ми хареса изключително много, има много ръчно приготвени неща, трябва и ние като потребители да поощряваме производителите. Все повече дори забелязвам да се произвеждат ръчно приготвени неща, както шапки и шалове, така и домашно приготвени неща като сладки", сподели още тя. /БГНЕС