Стоилов: Лудогорец е по-динамичен и атрактивен след идването на новия треньор

Лудогорец е по-динамичен и атрактивен след идването на новия треньор. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференцията си преди дербито с българския шампион в неделя. Срещата между „зелени“ и „сини“ е утре, 13 март, от 17:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Мъри заяви, че отборът ще свери часовника си срещу хегемона в българския футбол в последното десетилетие. „Утре е първият мач между двата отбора, минимум ще има още два за Купата, но двата турнира турдно можем да ги сравняваме. Трябва да мислим изцяло за мача за първенството, от това по-подходящ момент да видим докъде е стигнал Левкси като ниво няма – един хегемон в последните десет години, отбор, който диктува модата и представя България в Европа. Ще се опитаме да наложим нашата воля на терена, с целия ни респект, но ние под никаква форма не се плашим и ще опитаме да играем нашия стил игра“, започна той.

Станимир Стоилов.

Първо, още един път да благодарим на всички наши привърженици, те нееднократно са доказвали любовта си към Левски, те са най-големият спонсор на клуба. Надявам се с тяхна помощ и на Палмс Бет да изчистим всички дългове и да спрем да треперим, имаме още 20 дни, в които да се издължим. Смятам, че треньорът им е доказано име в балканския футбол. Треньор, който има успехи – според мен Лудогорец играе по-динамично и атрактивно от неговото идване, и стига само до победи, така че Лудогорец спечели от неговото идване“, коментира той предстоящия съперник и наставника Анте Шимунджа.

Изключително лесни картони си вади Краев във всеки мач, естествено червеният картон на Цунами – имаме и млади играчи, така че за тях ще бъде добър атестат. Важно е как ще играем като отбор, не е важно дали отсъстват един или двама играчи. Да, мисля, че с Ботев имахме четири равни – може би е дошъл моментът да победим Лудогорец, дай Боже. Лудогорец притежава доста силни качества, първо са много сработени, с добри и класни играчи, играят с добра комбинативност – трябва да се опитаме да наложим нашата воля. Не мога да давам оценки и не желая на съдиите, съжалявам, че имам два жълти картона – каквито бяха условията на игра, такова беше и моето поведение. Като искат да играем на такива терени, ще получават и такова отношение. На този терен тези картони се дават за щяло и нещяло. Съдиите нямаха достатъчно строгост и смелост за взимането на решения. Аз нямам претенции кой да свири мачът. Под никаква форма не искам да говорим за съдийство“, категоричен бе наставникът на „сините“.

Стоилов намекна, че Радослав Цонев може и да напусне клуба през лятото, след като отказал да преподпише на лагера в Турция. „Ние сме задължени да покажем игра, отношение и всичко. Не се съмнявам, че ще има перфектни условия за игра. Аз искам добри условия, за да видим добър футбол. Ако покажем високо ниво, ще бъде добре – не искам да виждам индивидуалните грешки от първия ни мач с тях, ако можем да запазим желанието, организацията и ентусиазмът. Да видим дали можем да наложим нашата идея. След два месеца свършва първенството и му изтича договорът, в някои от мачовете сме разчитали на него. Беше предложен нов договор още на лагера, не се споразумяхме, иначе той си тренира, разчитаме на младите ни футболисти, които имат дългосрочни договори. Това е една от поставените задачи – с по-евтини играчи да направим стил и начин на игра, с които да се противопоставяме на отбори като Лудогорец. Ние трябва да компенсираме с желание и организация. Лудогорец, хегемон в българското първенство, нормално е всеки да иска да ги стигне“.

Очаквах повече подкрепа от всички, за да намерим истината и решението за доброто на българския футбол. Това може да се намери чрез дискусия. Не виждам обаче голямо желание. Догодина, като мине март месец, като дойде април ще забравим за лошите терени. Отсега предлагам да се помисли за това, няма нужда от месец пауза. Ще играем пак безсмислени контроли на лагерите и това ще се отрази на формата на играчите. Не сме и в добро състояние за първите кръгове от евротурнирите. Ще има перфектни условия за играчи, треньори и медии. Моето предложение си остава в сила. В началото на декември може да приключи първенството и в началото на януари да се започне спокойно подготовка. Поне утре условията за игра ще са добри. Лично съм готов, дори през паузата да направим една дискусия с колеги, ръководители във футбола. При нас обикновено обаче всеки ти казва „как няма да стане“, а не „как ще стане““, изрази готовност за дискуския по отношение промяна на календара в Първа лига Стоилов.

Засега нямаме големи проблеми, с оглед на студа трябва да видим дали нямаме настинали. Илиян се старае да влезе във форма, той може да вземе участие, но трябва по най-бързия начин да се аклиматизира към отбора. За съжаление, тези мачове, които ги изиграхме, имаме някаква увереност, тепърва след април месец ще можем да даваме по-конкретни оценки. Трябва да подобрим значително тактическата си дисциплина и контрола върху мача. Имаме доста неща за подобряване, в момента изобщо не съм спокоен за нищо“, завърши Мъри. /БГНЕС