Спортният министър планира беседи с ръководители и на ЦСКА, и на Левски

"Първо ще направим среща с ОСК на ЦСКА, тъй като спрях търга за базите. После ще поканя ръководството на футболния ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за "Българска армия" и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски", каза министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Радостин Василев.

Министърът сподели това, след като участва в представянето на завършения проект по дигитализация на Музея на спорта в Националния стадион "Васил Левски”, програмата е финансирана по линия на ЮНЕСКО. "Ще се опитам да съм полезен на всички клубове", акцентира министърът на младежта и спорта Радостин Василев, предаде репортер на БГНЕС. "Всички сектори в спорта са ни приоритет. Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура", каза Василев.

Началникът на кабинета на министъра на спорта Рада Стефанова обяви, че бюджетът на този проект, предоставен по Програмата за участие на ЮНЕСКО 2020-2021 г., е в размер на 16 000 щатски долара, а министерството е предоставило допълнително финансиране от 4000 лв.

Основната цел е да се подпомогне защитата, опазването и популяризирането на нематериалното културно наследство в направление Спорт и да се създаде база данни в областта на спорта, която да послужи за адаптиране на информацията и приобщаване на различни групи хора“, каза Рада Стефанова. /БГНЕС