Спортинг Лисабон е шампион на Португалия за 20-и път в своята история

Спортинг Лисабон официално бе коронясан за шампион на Португалия за юбилеен 20-и път в своята история. Това стана факт след загубата на големия съперник и основен конкурент за титлата Бенфика, който допусна неочаквано поражение от Фамаликао с 0:2 като гост. Два кръга преди края на кампанията, Спортинг е недостижим на върха с осем точки аванс пред Бенфика.

Възпитаниците на Рубен Аморим поставиха градския съперник под напрежение в събота, когато надвиха Портимонензе с класическото 3:0 у дома. Ден по-късно, Бенфика не успя да отговори на предизвикателството и сдаде титлата, която защитаваше от миналия сезон. Така Спортинг напълно заслужено се поздравява с трофея, след като до момента е взел 27 от 32-та си мача в шампионата, при едва две загуби - последната от които на 9 декември миналата година.

Аморим и компания ликуват с 20-а титла, като остават трети зад Бенфика (38) и Порто (30). Спортинг печели втори шампионски трофей от вътрешното първенство в последните четири сезона, след като го стори и през 2020/21.

Тимът има шанс и за дубъл, тъй като се класира за финала в турнира за Купата на Португалия. Съперник в него на 26 май ще бъде тимът на Порто. /БГНЕС