Спектакълът „Красавицата и Звяра" очарова деца и възрастни през ноември в НДК

Магично преживяване – това е най-краткото описание на премиерния спектакъл „Красавицата и Звяра", който ще гледаме на 14 ноември в зала 1 на НДК.

Една от най-популярните приказки в последните 300 години ще очарова деца и възрастни с великолепното съчетание на музика, актьорска игра, хореография и костюми.

„Побеждава този, който победи себе си" – това е мотото на премиерата на мюзикъла на Бродуей на 18 април 1994 г. Към него се придържа и талантливият български режисьор Петко Бонев. За Бонев „Красавицата и Звяра" е предизвикателство, невероятен проект, характерен със своите вълшебства, който той и екипът на Държавна опера Варна пресъздават на сцената така, че всичко да изглежда истинско.

Великолепната сценография и костюми са дело на Ася Стоименова и с тях идва първото впечатление за публиката – визуалното въздействие.

На сцената на зала 1 на НДК ще се разгърнат красотата на природата в нейната зимна и лятна картина, бляскавият, а след това омагьосан замък, за което помага 3D мапингът на Лора Руневска. Благодарение на диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Пампулова красивата музика на „Красавица и Звяра" се вплита в приказния сюжет и изпълва сетивата ни с наслада, разказват от "Монте Мюзик".

Историята на красивата Бел и преобразеният в звяр принц е любима на малки и големи. Вълшебствата в нея не спират от началото до самия край. „Позволил съм си като автор на спектакъла да добавя и няколко неща от филма, които лично мен много ме вълнуват и които смятам, че непременно трябва да бъдат видени. Прибавил съм и някои други реплики от филма, които хората очакват да чуят.", споделя Бонев, който е безкомпромисен в кастинга за главните роли.

„Аз съм от поколението, което гледаше първите анимационни филми на Дисни. Харесвам анимацията и съм щастлива, че ме избраха за ролята на Бел", споделя чаровната Мария Атанасова, като допълва – „Работата върху „Красавицата и Звяра" много ме обогати и ме научи на неща, които досега не са ми трябвали в операта – фехтовка, танци".

Тези, които са гледали последната игрална версия на едноименния филм, веднага ще разпознаят гласа на Звяра, но този път ще видят и неговия собственик. Драматичият актьор Михаил Сървански е избора на Петко Бонев за Звяра. „За щастие, аз познавам доста добре образа на Звяра, тъй като преди 4 години бях одобрен лично от ръководството на Дисни за озвучаването на българската версия на филма. Тогава работих усърдно върху самия персонаж и детайлите в неговия характер. Това много ми помогна сега в пресъздаването на образа на Звяра, който се променя извървявайки дълъг и сложен път", разказва Сървански.

Билетите за „Красавицата и Звяра" вече са в продажба в мрежата на Eventim и Билетен център НДК. /БГНЕС