Солскяр потвърди за трансфера на Санчес в Интер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр потвърди, че нападателят на тима Алексис Санчес ще премине в Интер с постоянен трансфер. Чилийският национал изкара изминалия сезон при "нерадзурите" под наем, като със силните си изяви след рестарта на Серия А убеди ръководството на миланския град, че заслужава мястото си в отбора.

Алексис Санчес ще подпише договор за три години с Интер.

От Юнайтед пък от доста време се опитват да се отърват от Санчес и огромната му заплата, като най-накрая те ще сторят това, макар и при необичаен трансфер, при който те ще платят определена сума на 31-годишният футболист, за да премине той в Интер.

"Мога да потвърдя, че той се съгласи и ние сме съгласни с трансфера. Те го харесаха, така че това е добър трансфер за него. Желая му всичко най-добри, той е топ нападател и ние искаме да видим най-доброто от него. Поради определени причини не успяхме да видим най-доброто от него при нас, но той е топ професионалист и всички му желаем успех", коментира Солскяр след вчерашната победа над ЛАСК в Лига Европа.

За сделката потвърди и изпълнителният директор на "нерадзурите" Бепе Марота, който уточни, че Алексис ще подпише договор за три години с клуба. "Все още не е официално, но неофициално той е наш за три сезона. Ние вярваме много в него и сме щастливи", каза Марота. /БГНЕС