Солскяр иска футболистите на Юнайтед да „говорят" на терена

Оле Гунар Солскяр се надява играчите на Манчестър Юнайтед да премахнат съмненията в отбора с играта си на терена. „Червените дяволи" привлякоха добри играчи като Аарън Уан-Бисака и Хари Магуайър, които ще заздравят отбраната, но продадоха Ромелу Лукаку на Интер в последния ден от трансферния прозорец и не закупиха негов заместник. Това поражда въпроси дали тимът отново няма да остане далече от трофеите и битката за топ 4.

„Можем да премахнем съмненията в нас само като играем футбол и то по нашия начин. Когато нашите фенове видят това, те ще ни подкрепят както винаги. В клуба се чувстваме много уверени и не усещаме някаква негативна енергия", коментира Солскяр пред клубната телевизия.

Норвежецът изнесе и последните новини от клуба, като се очаква Хари Магуайър да запише дебют още в неделя срещу Челси, докато 17-годишният Мейсън Грийнууд е кандидат за титулярното място на върха на атаката. Оле допълни, че Пол Погба е излекуван от проблема в гърба и също е на разположение. Не така стоят нещата с Алексис Санчес, който въпреки че вече тренира с отбора, е назад с подготовката.

„Хари ме впечатли, той е готов да играе. По-висок и здрав, отколкото мислех. Той дойде с присъствие и ще бъде голям плюс за отбора. Пол също е готов, докато Алексис е назад спрямо момчетата с 4-5 седмици", каза Солскяр.

Накрая той заяви по повод продадения Лукаку: „Беше правилният момент за Ром да си тръгне. Сключихме добра сделка за него и двете страни са доволни. Той има добра статистика в Юнайтед, но смятам, че ще вкараме доста голове и с Марсиал, Рашфорд, Лингард. Даниел Джеймс също ще създава възможности", каза Солскяр. /БГНЕС