Солскяр: Сити водят с твърде много, за да ги настигнем

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр призна, че Манчестър Сити води с твърде много точки на върха на класирането на Висшата лига, за да могат да "червените дяволи" да ги настигнат.

Солскяр остана доволен от победата над Манчестър Сити.

Вчера Юнайтед сложи край на невероятната серия от 21 поредни победи на Сити във всички турнири, след като удари "гражданите" с 2:0 на "Етихад", но преднината на Сити на върха остава 11 точки, десет кръга преди края.

"Ще мислим мач за мач. Сити ни водят с твърде много, за да ги настигнем. Миналата година наваксахме 15 точки пасив от Лестър, но Сити са различен отбор. Днес те ни поставиха под огромно напрежение, виждаше се, че играем срещу много силен отбор. Когато спечелиш с 2:0, с такова представяне и суха мрежа, няма как да не си много щастлив", коментира след успеха Солскяр.

"Върнахме се към това, което искаме да бъде като игра - директни. Видяхме предишния Антони Марсиал, днес той възвърна формата си, беше много силен с топката и позитивен в действията си. Ние трябва да бъдем позитивни. Искаме да играем с високо темпо, но трябва да се защитаваме добре и да атакуваме свободните пространства. Никой отбор в света няма шанс срещу Сити, ако не играе задружно", коментира Солскяр, който е единственият треньор от общо 67, изправяли се повече от три пъти срещу Пеп Гуардиола, който има положителен баланс срещу испанеца - четири победи срещу три загуби. /БГНЕС