Солскяр получава нов договор от Манчестър Юнайтед

Въпреки провала във финала на Лига Европа мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр ще получи нов тригодишен договор от ръководството на клуба, съобщава Телеграф.

Оле Гунар Солскяр

Солскяр успя да изведе "червените дяволи" до второто място във Висшата лига през изминалия сезон, но в сряда тимът преживя огромно разочарование, след като загуби от Виляреал след дузпи в битката за трофея от Лига Европа. По този начин норвежецът продължава да търси първия си трофей като наставник на Юнайтед, но шефовете на клуба са доволни от прогреса, който показва отбора под негово ръководство. Настоящият контракт на 48-годишния Солскяр е до лятото на 2022 година, но той ще бъде удължен с още две години до 2024.

В същото време Солскяр е заявил на ръководството, че има нужда от четири нови попълнения, за да направи тима реален претендент за титлата. Норвежецът иска нов централен защитник, централен халф, дясно крило и нападател, съобщава Гардиън. Той дори е набелязал конкретни имена за всеки от тези постове - Пау Торес или Рафаел Варан за отбраната, Деклан Райс за центъра на терена, Джейдън Санчо за крилото и Хари Кейн за върха на атаката. Купуването на всички тези футболисти обаче би струвало на Юнайтед над 300 милиона паунда, което е невъзможно за реализиране в настоящите условия. Поради това според информация Солскяр ще трябва да се задоволи само с двама нови играчи, след като набележи кои са най-невралгичните зони в състава му. /БГНЕС