Софиянци пожелаха: Благоденствие всяка година

Концертът „Честит празник, София“ е големият подарък на Столичната община за жителите на града. Група „Оги 23“ накара множеството да затанцува и запее, а БГНЕС попита присъстващи какво пожелават на София в деня на празника й.

„Да продължава да се развива така напред и нагоре, и все така успешно. Харесва ми посоката, в която се развива“, заяви Валерия Тренева и подчерта, че се радва на подземната железница.

Тя смята, че градът е много хубав и добави, че София расте, но не старее.

Павел Найденов също е на концерта. Той пожела на всички да са живи и здрави и да благоденстваме тази година и всяка следваща.

Найденов изрази задоволство от това, че се реализират много инфраструктурни проекти, които водят до подобряване на градската среда, но каза, че има и върху какво да работи местната власт.

„Не ми харесва част от инфраструктурата в определени квартали. Има какво да се направи в по-крайните квартали, особено за тротоарите и за достъпа на хора с увреждания“, обясни той.

Според Лора Николова най-големите успехи на София е, че успява да се развива, да има все повече такива мероприятия, парковете, но въпреки това има какво да се желае още.

„Като цяло справянето с боклуците, с пътната инфраструктура. Смятам, че трябва да има повече места, които могат да се ползват от майките с деца, хората с колела, да има повече пешеходни зони“, каза тя.

Жената е убедена, че с всяка изминала година, градът ни се доближава до другите европейски столици, а кога ще стане такава в цялост зависи от местната власт и тяхното желание.

Хората на концерта можеха да се забавляват без маски и да виждат лицата си. Единственото условие беше да спазват дистанция.

На сцената са Мария Илиева, Милица Гладнишка, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Калин Вельов и група "Тумбаито", "Брас Вилидж". В празничния ден Столична община по традиция връчи наградите за ярки постижения в областта на културата./БГНЕС