След 17 години и над 550 мача Джорджо Киелини напуска Ювентус

Централният защитник на Ювентус Джорджо Киелини потвърди, че ще напусне клуба след края на сезона. 37-годишният бранител стори това след финала за Купата на Италия между Юве и Интер миналата вечер, спечелен от "нерадзурите" с 4:2 след продължения.

Киелини е част от Ювентус от 2005-та година, като в период от 17 години той изигра над 550 мача за торинския гранд, стана шампион на Италия девет пъти, спечели Купата пет пъти и на два пъти игра финал в Шампионската лига. "Направих всичко по силите си, надявам се, че съм оставил нещо след себе си. Имахме десет великолепни години, сега зависи от другите да продължат. В понеделник ще се сбогувам с "Ювентус Стейдиъм", и ако ми остане гориво в резервоара, може да играя за последно във Флоренция. Решението ми е категорично", сподели Киелини след мача.

В понеделник Ювентус посреща Лацио в мач от предпоследния кръг на Серия А, а на 22 май е заключителният двубой от кампанията срещу Фиорентина. По-рано тази година Киелини обяви и намерението си да се откаже от националния отбор на Италия след двубоя с Аржентина през юни, който ще противопостави шампионите на Европа и Южна Америка на стадион "Уембли". Бранителят призна, че все още не решил дали ще играе в друг клуб или ще сложи край на кариерата си. /БГНЕС