Славов: Ще предложа първо да гледаме двете искания за отстраняване на Гешев

Крум Зарков е направил предложение за включване като точка в днешния дневен ред разглеждане на тези две искания за освобождаване на Иван Гешев. Ще предложа тази точка да бъде разгледана в днешното заседание и ще предложа това да е първа точка в дневния ред, защото това е от особено голяма обществена значимост - да се установи извършено ли е нарушение или не и да се вземе решение в рамките на разумен срок.

Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов, предаде репортер на БГНЕС.

Славов уточни, че срокът за вземане на решение зависи от самия процес. “Направени са много доказателствени искания, ще има изслушвания на свидетели, ще има разглеждане на доказателства, зависи как тече процесът в зала”, обясни той и призова за фокус, обследване на законова процедура и да не се изпада в конспирации, “за да може в рамките на ден-два, колкото е необходимо, до ясно решение”, поясни Славов.

Той изрази надежда процедурата да върви стегнато. “Която да гарантира и принципите за безпристрастност, равноправност и обективно търсене на истината”, уточни правосъдният министър.

“Ако не приключим днешното заседание ще насрочим утре друго заседание”, каза министърът на правосъдието и уточни, че може да има заседание и през уикенда, но това зависи от волята на членовете на ВСС. /БГНЕС