Славия се раздели със Загорчич, Славков ще води временно "белите"

Директорът на детско-юношеската школа на Славия Ангел Славков ще води "белите" срещу ЦСКА 1948 в последния мач от редовния сезон на Първа лига. По-рано днес клубът се раздели със старши-треньора Златомир Загорчич.


"Ръководството на ПФК Славия прекратява по взаимно съгласие договора на помощник-треньора Мартин Кушев и възлага на директора на Академия Славия Ангел Славков да води тренировките на първия състав, както и мача от 30-ия кръг в шампионата, в който “белите” ще се изправят срещу ЦСКА 1948 на 6 май на стадиона в Бистрица", заявиха от клуба.

По-рано днес досегашният наставник на „белите“ Златомир Загорчич напуска клуба по лични причини. Това съобщиха от пресслужбата на столичния тим. Последният мач на сръбския специалист начело на отбора бе срещу Локомотив Пд при равенството 1:1 на стадион „Александър Шаламанов“.

„Белите“ в момента заемат седмата позиция в класирането с актив от 46 точки, на една от шестия Локомотив Пд, кръг преди края на редовния сезон. В последния си двубой тимът гостува на ЦСКА 1948.

Ето какво написаха от Славия:

„В среща с ръководството на клуба старши треньорът Златомир Загорчич изяви желание договорът му с ПФК Славия да бъде прекратен преждевременно. Той посочи лични причини. Ръководството уважи желанието му. Формално договорът ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Допълнително ръководството ще определи кой ще води отбора в оставащите кръгове на шампионата“. /БГНЕС