Славия повали Левски и нанесе трета загуба на „сините“ в Първа лига

Славия надигра Левски с 2:1 у дома в отложен мач от третия кръг на Първа лига. На стадион „Александър Шаламанов“ „белите“ взеха най-старото столично и нанесоха трета загуба на „сините“ от началото на сезона – и трите в София, след предишните две срещу ЦСКА 1948 и Локомотив София.

Галин Иванов (ц) вкара първия гол в мрежата на "сините".

В 17-та минута домакините бяха принудени да заменят двама от играчите си – Тони Тасев и Ахмед Ахмедов напуснаха терена, а на техните места се появиха Кристиан Добрев и Емил Стоев. Възпитаниците на Златомир Загорчич поведоха в резултата в 29-та минута чрез ветерана Галин Иванов, който оползотвори асистенция на Георги Вълчев. Това бе и първи точен удар за „белите“ по посока вратата на Пламен Андреев. По този начин приключи и първата част.

В 71-та минута Кемело Нгуена покачи на 2:0, а „белите“ продължиха със страхотната си ефективност в атака, въпреки че контролът върху топката и повечето ситуации бяха пред вратата на Светослав Вуцов. В ролята на асистент се превърна резервата Добрев. Левски върна едно попадение в третата минута на добавеното време чрез влезлия от пейката Марин Петков, но за повече играчите на Станимир Стоилов нямаха сили и така инкасираха трета загуба от старта на кампанията.

Любопитното е, че предишните две отново бяха в София – от ЦСКА 1948 и Локомотив София съответно с 0:1 и 2:3. С успеха Славия излезе на пето място, с равен брой точки с шестия Левски, но с по-добри показатели в прекия мач след победата. Загорчич и компания са с един мач повече от съперника, като и двата тима са на три пункта от лидера ЦСКА 1948. Славия, който постигна пета домакинска победа от пет изиграни срещи, гостува на Локо Пд в следващия кръг, а за Левски предстои визита на Септември на Националния стадион. /БГНЕС