Славия измъкна победата в Бистрица и задължи Локо Пд да бие Левски

Славия постигна изключителнно ценна победа при гостуването си на ЦСКА 1948 с 1:0 в мач от последния 30-и кръг на Първа лига. На стадион "Витоша" в Бистрица "белите" се наложиха над третия в класирането в дебюта на новия временен старши треньор Ангел Славков.

Галин Иванов ликува след победния гол във вратата на ЦСКА 1948.

Няколко дни, след като клубът се раздели със Златомир Загорчич, който напусна по лични причини, Славия намери сили, за да измъкне трите точки при негостоприемната си визита. В герой за тима от "Овча купел" се превърна влезлият от резервната скамейка Емил Стоев, който минута преди изтичането на редовното време преодоля българския национал Даниел Наумов. Възпитаниците на Тодор Янчев нямаха време да отвърнат на предизвикателството и така инкасираха домакинско поражение.

С него преднината на тима пред четвъртия Левски може да бъде стопена само на две точки, ако "сините" спечелят гостуването си на Локомотив Пд в понеделник. "Смърфовете" пък бяха изместени от шестата позиция в таблицата от Славия, който е с два пункта пред Александър Томаш и компания. Това задължава пловдивчани да победят Левски, ако искат да играят в шестицата.

По-рано през деня, Локомотив София и Арда завършиха наравно 1:1 в двубой от 30-ия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" двата отбора предложиха интригуващ сблъсък, като ще играят в четворката между 7-10-о място в плейофите на първенството.

Абубакар Тунгара откри резултата за кърджалийци в 26-та минута след асистенция на Станислав Иванов. През второто полувреме обаче възпитаниците на Станислав Генчев възстановиха равенството след попадение на Франса, който се появи на почивката на мястото на Юлиян Ненов. В ролята на асистент за гола на Франса се превърна Селсо Рапосо. Малко след изравнителното попадение гостите отново поведоха чрез Преслав Боруков, но след дълга проверка на ВАР голът на бившия нападател на Етър и Локомотив Пд бе отменен заради засада.

"Железничари" и кърджалийци не се победиха в столицата.

В крайна сметка до нови попадения не се стигна и така двата отбора поделиха точките. Равенството отреди на Локомотив и Арда съседни позиции в крайното класиране след редовния сезон - кърджалийци са осми, докато "железничарите" са девети. В плейофите двата състава ще играят със сигурност с Ботев Пд, а последният отбор в тази четворка ще бъде един измежду Локо Пд и Славия. /БГНЕС