Слави Трифонов: Изобщо няма да гласуваме проектокабинет. Отиваме на избори

Утре изобщо няма да предлагаме за гласуваме проектокабинет. Отиваме на нови избори. Няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито "Демократична България", нито "Изправи се БГ. Ние идваме". Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов в изявление, след като и „Демократична България” обяви, че няма да подкрепи в парламента кабинета „Николов”, предаде репортер на БГНЕС.

снимка: Има такъв народ

Ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. „партии на протеста”, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ” като първа политическа сила. направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и за да са доволни от партиите на протеста. Това не се случи заради поведението им и в крайна сметка предателството на "Демократична България" и "Изправи се БГ. Ние идваме", заяви Трифонов.

Според него съществува вероятност при следващите два мандата ДБ и ИБГНИ да постъпят „национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП и ДПС да съставят правителство и да управляват заедно, както го правеха неотдавна”. Затова ИТН няма да ги подкрепя.

"Има такъв народ" ще подкрепи Румен Радев на президентските избори, обяви още Слави Трифонов и подчерта, че с тяхната подкрепа се надява той да спечели втори мандат още на първия тур. /БГНЕС