Слънчеви и топли почивни дни

Днес и утре над страната ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове топло, предаде репортер на БГНЕС.

В края на септември ще се радваме отново на слънчево и топло време. Днес температурите следобед ще достигнат 23-27 градуса. Най-топло се очаква да бъде в Северна и Южна България, където на места температурите ще са с летни стойности. По Черноморието градусите ще са около 23 за района на София около 24 градуса. В неделния ден градусите ще се вдигнат още малко и ще бъдат между 25 и 30. Ще има разкъсана облачност, без валежи. 30 градуса се очаква да достигне температурата в Югоизточна България, по Черноморието около 27 градуса, за София 26 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево и отново топло време. През деня температурите ще бъдат между 26 и 31 градуса. Сутрешните ще бъдат между 12 и 15 градуса. 1 октомври ще посрещнем с летни температури и слънчево време. Температурите остават между 25 и 30 градуса. И на 2 октомври съществена промяна на времето не се очаква.

Чак на 3 октомври ще нахлуе по-хладен въздух и температурите ще се понижат предимно в Западна България. В източните райони все още ще бъде топло и предимно слънчево. В петък се очаква да вали дъжд над цялата страна и температурите да паднат до 16-20 градуса през деня. /БГНЕС