Слаб интерес към "зеления коридор" в ИСУЛ

Слаб на интерес към „зеления коридор“ в болница „Царица Йоанна - ИСУЛ“ в София. Час преди края на работата на имунизационния кабинет пред него няма нито един чакащ. Пред БГНЕС д-р Мая Дичева заяви, че разполагат с ваксини на „АстраЗенека“, но липсват желаещи, на които да им бъде поставена.

„Събрахме една група. Отворихме един флакон. 10 човека за деня. Повече няма“, заяви Дичева и добави, че от 08:30 ч. са чакали желаещи, които по-късно са успели да ваксинират, но до края на работния им ден няма нови.

Тя коментира, че ниският интерес се дължи най-вероятно на факта, че хората не желаят да им бъде поставен този препарат както и на противоречивата информация, която съпътства въпросната ваксина. Тя подчерта, че кабинетът им разполага само с „АстраЗенека“. И днес е последният му работен ден. Очаква се ръководството на болницата да реши дали да удължи „зеленият коридор“ там.

За слаб интерес към „зелените коридори“ във Велико Търново съобщи БНР.

В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във града „зеленият коридор“ беше възстановен днес, ще работи и утре. Поставя се само векторната ваксина, чакат само британски граждани, посочи медицинският фелдшер Катя Пенева от имунизационния кабинет: „По-голямата част, от които сме имунизирали с „АстраЗенека“, са англоговорящи и може би останаха много малко англоговорящи в района, които не са имунизирани“. /БГНЕС