Сити отпразнуваха титлата с домакински успех над Челси

Манчестър Сити отпразнува подобаващо третата си поредна титла на английската Висша лига, след като победи Челси с минималното 1:0 у дома в мач от предпоследния 37-и кръг на първенството. На „Етихад“ „гражданите“ ликуваха пред собствена публика, след като ден по-рано бяха коронясани за шампиони след поражението на Арсенал от Нотингам Форест с 0:1.


Мениджърът на „небесносините“ Пеп Гуардиола даде почивка на голяма част от титулярите си, включително Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне, но това не се отрази на крайния резултат. Единственото попадение в срещата падна още в 12-та минута, когато световният шампион с Аржентина Хулиан Алварес бе точен след асистенция на младия талант Коул Палмър. До края гостите опитаха да стигнат поне до точка, но така и не съумяха да преодолеят резервния страж на Сити Щефан Ортега.

„За мен това е сбъдната мечта. Не знам какво да кажа. Просто е нереално и съм толкова щастлив. Това са спомени, които ще помня до края на живота си. Борихме се толкова усилено за този момент. Дебютен сезон, 36 гола до момента, трофей от Висшата лига и още два финала, които ни чакат – никак нелош старт“, заяви Холанд след срещата. Играчите на Сити вдигнаха трофея и отпразнуваха петата си титла на ВЛ в последните шест кампании, като единствено Ливърпул наруши доминацията на манчестърци с триумфа си през сезон 2019/20.

За „гражданите“ остават финалите във ФА Къп и Шампионска лига съответно срещу градския съперник Манчестър Юнайтед и италианския Интер на 3 и 10 юни. В първенството тимът има две гостувания – на Брайтън и Брентфорд, докато за Челси, който е 12-и с 43 пункта, предстоят визити на Юнайтед и на Нюкасъл, които са почти сигурни участници в Шампионска лига догодина. /БГНЕС