Сити изхвърли Байерн и ще търси реванш от Реал на полуфинал в ШЛ

Манчестър Сити продължава към полуфиналите на Шампионската лига, след като отстрани Байерн с общ резултат 4:1. Двата тима завършиха 1:1 в интригуващ реванш в Мюнхен, преди който нямаше особена интрига заради класическата победа на англичаните преди седмица. Следващият съперник на "гражданите" е Реал М. Това е чудесна възможност за тима на Пеп Гуардиола да вземе реванш за загубата от испанците на същата фаза от надпреварата през миналия сезон. Тогава Сити спечели с 4:3 у дома, но загуби с 1:3 на реванша.

На Алианц Арена Дайо Упамекано видя червения картон още в 18-ата минута. Ерлинг Халанд получи топка по земя и бе догонен от Упамекано. Френският бранител събори норвежкия нападател и реферът Тюрпен го изгони директно, тъй като беше последен в отбраната, но след намесата на ВАР стана ясно, че норвежецът е бил в засада и картонът беше отменен.

Гостите получиха дузпа в 37-ата минута след поредната грешка на Упамекано, Холанд обаче стреля над вратата. Норвежецът се реваншира в 57-ата минута, след като получи пас от Кевин де Бройне и се озова един на един с Упамекано. Защитникът се подхлъзна и позволи на съперника да прати топката в мрежата, отбелязвайки 48-ия си гол за сезона. В този момент каквато и да било интрига приключи.

Попадението охлади ентусиазма на баварците и те намалиха натиска, но все пак успяха да изравнят резултата след отсъдена дузпа в 80-ата минута за игра с ръка на защитник на "Сити". Капитанът Джошуа Кимих бе точен от 11-те метра за 1:1.

Така Байерн беше елиминиран на четвъртфиналите за втора поредна година и ще съсредоточи усилия до края на кампанията върху защитата на титлата си в Германия.

Интер пък се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път от 2010 година! "Нерадзурите" продължават напред, след като направиха зрелищно 3:3 с Бенфика в реванша в Милано. Решаващ за изхода от сблъсъка се оказа успехът с 2:0 за италианския гранд преди седмица.

Следващият съперник на Интер е кръвният враг - Милан, който елиминира Наполи ден по-рано.

На Джудзепе Меаца домакините очаквано започнаха дефанзивно и разчитахае на контраатаки. Това им донесе успех и Николо Барела откри резултати 14-ата минута. Италианският национал отбеляза първото попадение и в Лисабон миналия вторник. В 38-ата минута Бенфика изравни чрез Фредрик Аурснес, който засече с глава центриране на Рафа Силва. Голът е втори за норвежеца с екипа на лисабонските "орли". Дебютният му дойде срещу скромния Санта Клара в местния шампионат.

Интер отново излезе напред в 65-ата, когато Лаутаро Мартинес се разписа след подаване на Федерико Димарко. По този начин световният шампион с Аржентина сложи края на головата си суша, продължила 8 двубоя. Тимът на Симоне Индзаги уби интригата в 78-ата минута чрез влезлия като резерва Хоакин Кореа, който вкара красив гол. Бенфика не се предаде и стигна до 3:3 с късни голове на Антонио Силва и появилия се от пейката сръбски нападател Петър Муса. /БГНЕС