Синер и Манарино ще спорят за място във финала на София Оупън

Яник Синер и Адриан Манарино ще се изправят един срещу друг в единия полуфинал на турнира от сериите АТП 250 София Оупън, след като записаха победи в четвъртфиналните си мачове днес.

Манарино е поставен под номер 5 в схемата.

Поставеният под №5 в основната схема Адриан Манарино се класира за полуфиналите на Sofia Open 2020. В първи мач от четвъртфиналите, левичарят от Франция се наложи в 3 сета над Раду Албот, в отделните части 6-2, 1-6, 6-3. С тотално надмощие двамата си размениха по един сет, а във финалната трета част Манарино успя да направи ранен пробив, който съхрани до края. Това беше първи сблъсък между французина и молдовеца.

С успеха Манарино за първи път в кариерата си достигна до финалното каре в София. При нов успех срещу Синер утре, французинът ще се класира за финал на АТП турнир за 11-ти път в кариерата си.

„Беше дълга година, в която нямахме много турнири за участие, но за сметка на това хвърлихме много усилия в подготовка. Сигурен съм, че всички се чувстват уморени в края на сезона“, каза Манарино на виртуалната пресконференция след двубоя.

„Честно казано не осъзнавах, че участвам в турнира за пета поредна година. При първото ми участие достигнах до четвъртфиналите. Още тогава условията на игра много ми допаднаха. Кортът е страхотен, организацията е на високо ниво. Започнах да идвам тук година след година. Сегашното ми участие със сигурност ще бъде по-специално, защото достигнах до полуфиналите. Играя с удоволствие на този турнир и съм щастлив, че ще участвам в нов двубой тук“, добави французинът.

Синер се представя силно след подновяването на сезона през август.

Младият италиански тенисист Яник Синер записа впечатляващ обрат над третия поставен Алекс Де Минор и го победи с 6-7 (3), 6-4, 6-1. Двамата изиграха един от най-стойностните двубои от началото на петото издание на Sofia Open, a с успеха Синер вече води с 2-0 в преките битки с Де Минор, след като го победи и на финала на младежкия Мастърс в Милано преди година.

В първия сет двамата си размениха по един пробив в началото, след което успяваха да печелят подаванията си и логично се стигна до тайбрек, в който Де Минор запази по-добра концентрация и се наложи със 7-3 точки. Играта продължи да бъде изключително равностойна и във втората част, която беше решена от пробив на Синер в седмия гейм. При това италианецът стигна до брейк от преднина 40-0 за Де Минор. Натрупал увереност от изравняването на резултата, Синер заигра още по-силно във финалния сет, чийто успех си подпечата бързо, повеждайки още в началото с два пробива и преднина 4-0 гейма. До края на срещата Де Минор успя да спечели едва един гейм. /БГНЕС