Синдикат „Защита“ наду клаксони пред Министерски съвет

С надути клаксони и знамена, коли на Синдикат „Защита“ тръгнаха на автошествие от пл. „Независимост“ в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Колоната се спря за кратко пред сградата на Министерски съвет. Полицаи ескортираха автошествието. Образува се и задръстване. Протестиращите развяха знамена от прозорците на автомобилите си.

Недоволството на здравните работници е заради неизпълненото обещание в началото на април по време на среща с премиера Кирил Петков за вдигане на заплатите в сектора.

Протестиращите, които проведоха вече няколко акции пред сградата на Министерство на здравеопазването, заявяват категоричната си позиция против „унизително ниски и несправедливи възнаграждения на работещите в „Здравеопазването“, драстично намаляване на доходите им след спиране на изплащането на допълнителните възнаграждения за COVID-19, гнусното неизпълнение на даденото, от самия министър-председател на Република България, обещание за увеличение на възнагражденията им”.

Освен недоволството заради системата на здравеопазването, синдикат „Защита” изразява протест и срещу спекулативното повишаване на цените на енергията и горивата, което води до вихреща се инфлация, и безконтролното повишаване на цените на стоките от първа необходимост. /БГНЕС