Силен вятър в 16 области, още малко ще се затопли

В събота от югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух. Облачността ще е средна и висока, предимно разкъсана. Мъгливо, почти тихо и значително по-студено ще бъде в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, предаде репортер на БГНЕС.


В останалата част от страната ще духа умерен, в Източна България и планинските райони - временно силен и поривист юг-югозападен вятър. Обявен е жълт код за силен вятър в 16 области в Северна и Югоизточна България, където очакваните пориви са между 20 и 24 м/с.

Минималните температури сутринта ще са от около 0° в низините с тихо време, до 14° на места в Югоизточна България, където ще е ветровито, в София - около 4°. Максималните ще са от 5°-7° в крайните северозападни райони с трайна мъгла, до около 20° на много места в Югоизточна България и в отделни райони на Предбалкана, в София - около 15°.

Над планините ще се задържи ветровито. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, средна и висока. Валежи са малко вероятни.

По Черноморието ще преобладава слънчево и ветровито време. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие. Ще бъде топло за началото на декември с максимални температури между 18° и 21°, по-ниски в района на нос Калиакра. /БГНЕС