Швейцария ни разгроми и се класира за Мондиал 2022

Националният тим на Швейцария разгроми като домакин България с 4:0, в мач от последния кръг на груповата фаза на световните квалификации (зона Европа). Всичките попадения в двубоя в Люцерн паднаха през второто полувреме.

Ноа Окафор от много близка дистанция реализира в 48-ата минута. Рубен Варгас с топовен шут в 57-ата покачи на 2:0 за "кръстоносците". А Седрик Итен от близка дистанция в 72-ата минута реализира за 3:0 за домакините. Ремо Фройлер с изстрел от около 18 метра вкара в добавеното време на срещата за крайното 4:0.

2 гола на швейцарците бяха отменени поради засада, а на два пъти гредата помогна на нашите при опасни изстрели на домакините. В другия мач тази вечер от група "С" Северна Ирландия и Италия завършиха наравно 0:0 в Белфаст.

Така настоящият европейски шампион по футбол се класира на второ място в групата и ще трябва да ликува в 2 баража, за да участва на Мондиал 2022 в Катар. Адзурите имат 16 точки в крайното подреждане, Северна Ирландия е с 9 и завършва на 3-ата позиция. Нашите национали са с 8 пункта и са четвърти, Литва е на последното 5-о място с 3 точки. А Швейцария с 18 печели първата позиция и се класира за Световното следващата година.

Стартов състав на България за мача в Люцерн: Караджов, Цветанов, Aндр.Христов, Димитров, Турицов, Костадинов, Чочев, Кирилов, Неделев, Десподов, Ат.Илиев.

Селекционер: Ясен Петров. /БГНЕС