Швьонтек преклони глава пред Гарсия на 1/4-финалите във Варшава

Световната номер 1 Ига Швьонтек допусна поражение в четвъртфиналите на домашния турнир във Варшава, след като отстъпи на Каролин Гарсия в три сета – 1-6, 6-1, 4-6, за близо два часа и 20 минути игра.

Каролин Гарсия.

Полякинята, която доскоро се намираше в забележителна серия от 37 поредни победи в Женския тур – серия, спряна от Ализе Корне на Уимбълдън, започна много лошо срещата и на бърза ръка изостана с два пробива от французойката. Швьонтек върна единия, но допусна моментално трети, след което Гарсия сервира успешно, макар че трябваше да отрази две точки за нов брейк.

Във втората част ролите се размениха и представителката на домакините доминира на корта след отразени две точки за пробив в третия гейм. От там до края на частта тя не даде нито един гейм на съперничката, правейки два пробива. Третият сет бе най-драматичен и оспорван, като продължи около час. Гарсия проби в осмия гейм, но Швьонтек не се предаде и проби за 4-5. Световната номер 1 обаче се пропука отново и този път това бе фатално, губейки за пети път подаването си в срещата.

В спор за място на финала петата в схемата ще играе с италианката Жасмин Паолини, която се справи с Виктория Голубич също в три сета. Другият полуфинал в надпреварата противопоставя украинката Катерина Байндл и Ана Богдан от Румъния. /БГНЕС