Шофьорът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков, е отведен в СДВР

22-годшният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на журналиста Милен Цветков и причини неговата смърт, беше изведен от 4 РПУ в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Първоначално вчера мъжът беше задържан за 24 часа, а днес беше отведен в СДВР, за да му бъде повдигнато обвинение за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“. Адвокатът на мъжа отказа коментар за случилото се.

От прокуратурата съобщиха, че под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство. Около 18 ч. на 19.04.2020 г., лек автомобил Audi Q7, управляван от Кристиан Николов (на 22 години), предизвикал пътно-транспортно произшествие в района на кръстовище на бул. „Черни връх“ в столицата с намиращия се пред него лек автомобил Subaru Forester. Вследствие на което е причинена смъртта на другия участник в движението, спрял на червен сигнал на светофарната уредба. Кристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. Същият е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан с постановление на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. От справка на отдел „Пътна полиция“ - СДВР се установява, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата. В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Десислава Николова, майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура. Иван Гешев изказва съболезнования на семейството и близките на починалия журналист Милен Цветков.

БГНЕС припомня, че известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа. Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден.

Вчера около 18 ч. в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на столичен мол. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на сблъсъка автомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Милен Цветков е имал пулс, но при пристигането в „Пирогов“ е починал.

При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. За това престъпление, наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. /БГНЕС