Шимунджа: Заслужавахме точката, но не я спечелихме

Заслужавахме точката, но не я спечелихме. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след поражението на българския шампион от Бетис с 2:3 в Лига Европа. Родният тим бе близо до това да стигне до положителен резултат при визитата в Севиля, но в крайна сметка остана с три точки след втория кръг от срещи в група С на надпреварата.

Лудогорец се представи достойно в Севиля.

Това е различен тип мач, но съм горд с играчите. Заслужавахме точката, но не я спечелихме. Съжалявам за това, но съм горд от играчите. Не мисля, че те създадоха повече положения, но те си вкараха положенията, а ние не. Имахме достатъчно възможности, а в края ги притиснахме, но не успяхме да им вкараме. Това е футболът, понякога това се случва“, коментира той случилото се на „Бенито Вилямарин“.

Внимавайте. Преди да започнат групите, ние бяхме аутсайдери. След победата и този мач говорите едно, а преди 14 дни говорихте друго“.

Да, имаме 3 точки. Искаме да се борим с другите, нищо друго. Няма да е по-различно срещу ХИК. Първо трябва да помислим за вътрешните мачове, а след паузата за националните отбори ще мислим и за тези от евротурнирите“, каза още Шимунджа, за чийто отбор предстои домакинство на Арда в Първа лига в неделя вечер. /БГНЕС