Шифрин пропуска състезанията в Лиенц заради COVID-19

Американската двукратна олимпийска златна медалистка в алпийските ски Микаела Шифрин тества положително за коронавирус, съобщи самата тя в социалните мрежи.

26-годишната трикратна носителка на Големия кристален глобус ще пропусне спирката в австрийския зимен център Лиенц във вторник и сряда. Положителният й тест идва малко повече от месец преди старта на Зимните олимпийски игри в Пекин, където тя ще се надява да прибави към златото в слалома през 2014 и титлата в гигантския слалом през 2018.

Микаела Шифрин.

За съжаление, тествах положително за коронавирус. Следвам протоколите и се изолирам, като ще пропусна Лиенц“, написа тя в Туитър. Шифрин не разкри кога е тествала позитивно или дали вече е пристигнала в Лиенц, където трябваше да участва първо в гигантски слалом, а след това и в слалом. Американката, която води до момента в класирането за Голямата световна купа, е поредната скиорка, която е принудена да се карантинира след положителна проба.

Носителката на Големия кристален глобус за 2016 Лара Гут-Бехрами пропусна състезанията във Вал д‘Изер и Куршевел. Двукратната световна шампионка Катарина Линсбергер също не взе участие в кръга в Куршевел. Австрийката не е сигурна и за старта в Лиенц, където няма да има зрители поради вируса. „Съзнаваме нашите отговорности“, сподели президентът на Австрийската федерация по ски-алпийски дисциплини Розвита Щадлобер.

Сезонът за Световната купа при жените се мести в Загреб на 4 януари за слалом и след това в Марибор, Словения, на 8/9 януари. /БГНЕС