Шепа фъстъци сутрин на гладно вършат чудеса с човешкото тяло

Първото нещо, което трябва да направите, когато се събудите, е да изядете шепа фъстъци. Как това ще се отрази благоприятно на организма? Разкрива китайският „Sohu“.

Какви са ползите от изяждането на няколко фъстъчени ядки веднага след събуждане?

Полза номер 1: Добре са за стомаха

Стомахът е най-важният орган в нашето тяло, но в днешно време много млади хора страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт. Ако не искате да имате стомашни проблеми, всяка сутрин изяждайте по една шепа фъстъци. Това ще помогне да се притъпи усещането за дискомфорт в стомаха.

Тази ядка може да предпази лигавицата на стомаха и да подпомогне перисталтиката на червата. Освен това консумацията на фъстъци сутрин на гладно ще хидратира червата, ще предпази тях и стомаха, ще намали натоварването на организма и ще ви направи по-енергични за деня.

Полза номер 2: Увеличава броя на тромбоцитите

Ако броят на тромбоцитите в кръвта ви е твърде нисък, това може да доведе до анемия, а в тежки случаи - до левкемия. По принцип ниският брой на тромбоцитите в кръвта не допринася за вашето здраве. Така че можете да изядете малко фъстъци сутрин на гладно, за да увеличите броя на тромбоцитите.

Полза номер 3: Подхранва кръвта

Фъстъците имат още една мощна полза за здравето - те могат да подхранват кръвта, което е особено полезно за жените преди и след менструация. Яденето на фъстъци сутрин на празен стомах помага за попълване на кръвоносните съдове и за жените в тези дни това е най-питателният продукт.

Въпреки че фъстъците са много полезни, някои хора - като например тези с тумори и склонност към синини - трябва да се опитват да ги консумират възможно най-малко, тъй като фъстъците имат хемостатичен ефект. Ако се консумират продължително време, могат да доведат до запушване на кръвоносните съдове. Това не е полезно за организма! /БГНЕС