Шави: Завръщам се подготвен

"Завръщам се подготвен, а и ДНК-то ми не се е променило. Има много неща, които трябва да се върнат в представянето на Барса, особено пресата след загуба на топката. Идеята ми е нашият тим да води играта, да притежава кълбото, да създава голови положения. Всички трябва да сме единни, за да може отново клубът да се бори за трофеи", каза легендата на Барселона - Шави Ернандес, който днес официално бе представен на "Камп Ноу" като старши треньор на отбора.

Жоан Лапорта (л) и Шави Ернандес (д).

41-годишният Шави подписа в присъствието на президента на Барса Жоан Лапорта. До момента, бившият испански национал бе начело на катарския Ал Сад. Контрактът между Барселона и Ернандес е до лятото на 2024 година.

"Познавам клуба и това е предимство. Познавам и част от футболистите като Бускетс, Алба и Пике, с които дори бяхме съотборници. Обичам предизвикателствата. Знам, че е важно да променим нещата и във кондиционното състояние на играчите. Целта ни, освен всичко, е и да се забавляваме. Осъзнавам, че се завръщам в трудни за клуба времена и пред мен стои огромна отговорност. Трябва да работим здраво. Благодаря на всички, които ме подкрепят”, заяви новият наставник на каталунците.

Тимът от "Камп Ноу" се представя много колебливо от старта на кампанията в Ла Лига като заема 9-ата позиция във временното класиране на испанския шампионат със 17 точки от 12 изиграни кръга. Шави Ернандес ще направи официалния си дебют начело на Барса при домакинство в дерби срещу Еспаньол. Мачът ще се проведе на 20 ноември. /БГНЕС