Шави: Отървахме се от призраците

Отървахме се от призраците. Това заяви старши треньорът на Барселона Шави Ернандес след победата на неговия тим над Порто с 1:0 в мач от група Н на Шампионската лига.


Напрегнатият двубой в Порто бе спечелен от каталунците след попадение на Феран Торес в добавеното време на първата част. „Блаугранас“ завършиха срещата с човек по-малко след втория жълт картон на Гави.

„Липсваше ни спокойствие и търпение, но това е Европа, това е Порто, гостуване, всичко е толкова, толкова трудно“, каза след мача Шави, за когото това бе мач номер 100 начело на Барса, пред журналистите. Ако говорим за негативи, то има много, но ако говорим за позитиви, те също не малко. Дойдохме с призраци, но се отървахме от тях. Успяхме да спечелим навън срещу един исторически отбор“, добави бившият полузащитник на каталунците.

Барселона води с пълен актив от шест точки в групата си в опит да избегне трето последователно отпадане преди елиминациите в ШЛ. За последно „блаугранас“ ликува с трофея през 2015, когато се наложи на финала над Ювентус с 3:1. /БГНЕС

Категории: