Шави: Изминахме половината път, ще ни бъде трудно в Барселона

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес похвали отбора си след победата над Пари Сен Жермен с 3:2 като гост в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. В мач пълен с обрати, каталунците взеха предимство преди реванша на „Камп Ноу“ идния вторник.


„Имахме време да се подготвим за този мач и всичко се получи много добре както в защита, така и в атака. Горди сме от този отбори. Пари Сен Жермен игра много силно, но успяхме да ограничим заплахата от тях в нападение до минимум“, каза Шави, след като резервата Андреас Кристенсен донесе успеха на Барса на „Парк де Пренс“ с гол в 77-та минута.

„Това е много добра победа срещу един от най-силните отбори в света. Изключително трудно е да се защитаваш срещу този отбор заради начина, по който те пресират, но ние се справихме. Изминахме половината път, ще ни бъде трудно в Барселона. Играчите вярват в себе си. Те разполагат с тази възможност и ако играят по същия начин, ще имат шансове на реванша. Не сме си свършили работата, но сме горди. Този мач показа, че Барселона е жив“, добави наставникът на „блаугранас“, които са в серия от 12 поредни мача без загуба откакто той обяви, че ще напусне клуба след края на сезона.

Колегата на Шави начело на ПСЖ Луис Енрике, който е последният треньор, донесъл трофея от Шампионската лига във витрината на Барселона през 2015, остава уверен, че парижани ще стигнат до полуфиналите. „Поздравления за Барселона. Мисля, че можехме да постигнем различен резултат, но го приемаме и сме концентрирани върху това да обърнем нещата в своя полза. Нямам съмнения, че можем да го направим и ще го направим. Това е целта ми. Можехме да спечелим. Не казвам, че резултатът е несправедлив, но всичко се реши от малките детайли и ще работим, за да направим така, че в реванша тези детайли да са в наша полза“, сподели бившият селекционер на Испания. /БГНЕС