Шави: Еуфорията беше прекалена, не трябва да сме неуважителни към съперника

Еуфорията беше прекалена, не трябва да сме неуважителни към съперника. Това заяви старши треньорът на Барселона Шави Ернандес след края на мача с градския противник Еспаньол, спечелен от „блаугранас“ с 4:2 като гост. Победата подпечата 27-та шампионска титла на страната за Барса и първа в Ла Лига от 2019-а насам.


Тимът си гарантира трите точки с три попадения още до почивката – дежурни два за Роберт Левандовски, и едно на Алехандро Балде. След паузата Жул Кунде направи резултата 4:0, преди Хавиер Пуадо и Хоселу да се разпишат за домакините и да направят загубата им по-почетна. Успехът осигури на Барса аванс от 14 точки пред втория Реал Мадрид, четири кръга преди края на кампанията.

Играчите на „блаугранас“ отпразнуваха бурно титлата след последния съдийски сигнал, но бяха принудени да се приберат бързо към съблекалните, след като няколко привърженици на Еспаньол нахлуха на терена в търсене на саморазправа. „Мисля, че беше прекалено. Нормално е да празнуваш, но осъзнавам, че не сме у дома и не трябва да сме неуважителни към съперника. Знам, че е трудно понякога да контролираш емоциите си, но казах на футболистите, че е по-добре да се насочат по-бързо към съблекалните“, сподели Шави.

Колегата му начело на Еспаньол Луис Гарсия изрази друго мнение относно реакцията на домакинските фенове, която доведе до конфронтанция с играчи на Барса в тунела, принудила дори полицейска намеса. „Не видях какво се случи, но ми беше обяснено и със сигурност не е нещо, с което да се гордеем. Осъждаме всички форми на насилие. Предприехме необходимите мерки за безопасност да го предотвратим, но в края на краищата не беше възможно“, каза той. /БГНЕС