Шанс за глътка прохлада, жълт код има за 5 области

Новата работна седмица започва с шанс за глътка прохлада, предаде репортер на БГНЕС.

Днес преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, има условия и за градушки.

Метеоролозите от НИМХ предвиждат по-интензивни да са явленията на места в северозападните райони. Над източната половина от страната ще е предимно слънчево, в сутрешните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са в интервала между 30 и 35 градуса. За района на София прогнозата е за 29 градуса, за Пловдив – 35 градуса, за Благоевград и Сандански – 32-33 градуса. 29 ще са градусите във Варна и Бургас.

Жълт код е обявен за областите Кюстендил, Перник, София-област, Монтана и Видин. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд над масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. /БГНЕС

Тагове: