Сезонът на Сакраменто приключи, Везенков игра 10 минути при загуба от Пеликанс

Александър Везенков записа малко над 10 минути игра при загубата на Сакраменто Кингс от Ню Орлийнс Пеликанс с 98:105 като гост в елиминационен мач от плей-ин турнира в НБА. По този начин сезонът на Кингс приключи и те няма да участват в плейофите, докато Пеликанс ще се изправят срещу първия поставен на Запад Оклахома Сити Тъндър.


Пред своята публика Пеликанс бяха без голямата си звезда Зайън Уилямсън, а двата тима си размениха водачеството пет пъти до средата на втората част, но след това домакините поеха контрол над събитията и натрупаха преднина, която не падна под седем точки до края на срещата.

Везенков се появи в игра малко преди края на втората част, но нямаше успешен ден в стрелбата и вкара един кош от четири опита, като от далечно разстояние пропусна и двете си стрелби. Българският баскетболист завърши с две точки, две борби и една открадната топка. Най-резултатен за Кингс бе Де'Арън Фокс с 35 точки, а Домантас Сабонис добави 23 точки, 14 борби и 7 асистенции. Играчите на Майк Браун стреляха слабо от тройката, като завършиха с 11 успешни стрелби от 41 опита (26,8 процента).

За Пеликанс Брандън Инграм вкара 24 точки, а Йонас Валанчунас добави 19 точки и 12 борби. /БГНЕС