Севиля обърна Интер и отново е крал на Лига Европа

Отборът на Севиля спечели турнира Лига Европа за рекорден шести път в историята си, след като победи Интер с 3:2 в атрактивен финал, игран в Кьолн. Като и в полуфинала с Манчестър Юнайтед, испанският тим стигна до обрат в резултата, за да стигне до крайния успех и отново да ликува с втория най-ценен клубен трофей в Европа.

Срещата започна отлично за "нерадзурите", които поведоха в резултата още в петата минута, когато централният нападател на тима Ромелу Лукаку откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. За белгийския национал това бе 34-ти гол за Интер във всички турнири през кампанията. Андалусийците отговориха бързо и в 12-та минута Люк де Йонг изравни с глава след центриране отдясно на Хесус Навас. В 33-та минута холандският нападател даде преднина на Севиля с втория си гол в двубоя, дошъл отново с изстрел с глава след центриране на Евер Банега от фал, но този път възпитаниците на Антонио Конте отвърнаха мигновено и две минути по-късно изравниха с попадение на централния бранител Диего Годин, което бе копие на гола на Де Йонг.

Ключовият момент в двубоя дойде в 74-та минута, когато изстрел със задна ножица на Диего Карлос бе отклонен от Лукаку и попадна във вратата на Самир Ханданович за 3:2 в полза на Севиля. В оставащото време миланският гранд не успя да отговори и по този начин Севиля стигна до успеха и отново доказа, че няма конкуренция в Лига Европа. Испанският тим няма нито една загуба в шест финала в турнира, като всички те са били в последните 15 години. /БГНЕС