Серина Уилямс се завръща на Уимбълдън след година отсъствие от корта

Серина Уилямс ще направи своето завръщане на Уимбълдън година след последния й официален мач в турнирите от Женската тенис асоциация, написвайки в Инстаграм следното: „Ще се видим там“. 23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем, която получи контузия по време на първия си двубой на Ол Ингланд Клъб преди 12 месеца, публикува снимка на своите бели маратонки на трева, заедно с текста: „СВ и СВ19. Имаме среща. 2022, ще се видим там“.

40-годишната американска легенда на тениса обяви по-късно, че ще се завърне официално на корта на турнира в Ийстборн, където ще играе двойки с тунизийката Онс Жабер. "Развълнувана съм да се завърна на Родъсей Интернешънъл Ийстборн в Англия и да играя отново на трева - настилка, която винаги се е отнасяла толкова добре в моята кариера", каза тя.

40-годишната американка игра за последно именно на Ол Ингланд Клъб преди година.

Стана ясно още, че Уилямс, която се намира на най-ниското в кариерата си 1208-о място в световната ранглиста, е получила "уайлд кард" за мачовете на сингъл на Уимбълдън. Американката можеше да влезе в надпреварата със защитен ранкинг, резервиран за играчи, които са отсъствали поради дълготрайни травми, но не го направи, и имаше нужда от „уайлд кард“, който в крайна сметка получи от организаторите на надпреварата.

Уилямс спечели последната от седемте си титли на Уимбълдън на сингъл през 2016, но игра финали през 2018 и 2019, след като се завърна на корта след майчинство. Тя напусна със сълзи на очи миналата година след отказ по време на откриващия сет срещу Аляксандра Саснович поради контузия на крака, като се появиха съмнения относно това дали тя изобщо ще се завърне някога на корта. Нейният дългогодишен треньор Патрик Муратоглу разкри през април, че е поел нов ангажимент да работи със Симона Халеп.

Уимбълдън е считан от мнозина за най-добрата възможност на Серина да грабне 24-а титла от Големия шлем, с което би изравнила рекордьорката за всички времена Маргарет Корт. /БГНЕС