Серхио Рамос доближи Реал Мадрид до титлата

Отборът на Реал Мадрид направи нова важна крачка към титлата в Ла Лига, след като победи Атлетик Билбао с 1:0 като гост в мач от 34-ия кръг на първенството. В герой за Кралския клуб за пореден път в последните мачове се превърна капитанът Серхио Рамос, който отбеляза единствения гол на "Сан Мамес".

Серхио Рамос вкара нов решаващ гол в шампионския щурм на Реал.

Срещата бе равностойна и отворена, като гостите все пак имаха превес и създадоха повече опасности пред противниковата врата. Решаващият момент в двубоя дойде в 70-та минута, когато Марсело бе фаулиран в наказателното поле на баските и след консултация с ВАР главният рефер отсъди дузпа. Зад топката застана Рамос, който бе сбърка и даде преднина на своите. До края на мача възпитаниците на Зинедин Зидан опазиха преднината си и по този начин записаха нов ценен успех в битката за титлата.

След тази победа Реал Мадрид вече има 77 точки и води със седем пред тима на Барселона, който тази вечер гостува на Виляреал от 23:00 часа българско време. Реал се нужда от осем точки в последните си четири мача от сезона, за да си гарантира 34-та шампионска титла в историята си.

Атлетик Билбао заема осма позиция в подреждането с актив от 48 точки. /БГНЕС