Себастиан Корда взе само четири гейма от своя идол Надал

12-кратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос без проблем, след като разби квалификанта Себастиан Корда с 6-1, 6-1, 6-2 в мач от четвъртия кръг на надпреварата.

Младият Себастиан Корда не успя да се противопостави на Надал.

20-годишният Себастиан, който е син на Петър Корда, бивш финалист на Откритото първенство на Франция и шампион от Аустрелиън Оупън, бе една от приятните изненади от началото на турнира, след като започна от квалификациите и записа три победи в дебютното си участие в основната схема. По този начин той стигна до мач с Надал, когато е идолизирал до такава степен в детските си години, че е кръстил своята котка Рафа.

34-годишният испанец обаче не показа сантименти и изнесе истински урок на младия си съперник, давайки му едва четири гейма в целия двубой. 213-ят в света Корда започна обещаващо срещата и имаше две точки за пробив в откриващия гейм, но след това Надал намери ритъма си и стигна до бърз успех след час и 55 минути игра. Левичарят от Майорка реализира 15 печеливши удара срещу 20 непредизвикани грешки и стигна до общо осем пробива.

По този начин Надал отново е четвъртфиналист в Париж, а там ще срещне италианският тийнейджър Яник Синер. Синер се превърна в първия дебютант на Ролан Гарос, който достига до четвъртфиналите на надпреварата, от Рафаел Надал през 2005 година насам, след като победи шестия поставен Александър Зверев с 6-3, 6-3, 4-6, 6-3 в мач от осминафиналите на турнира.

19-годишният Синер, който в края на миналата година спечели младежкия Мастърс в Милано, демонстрира много агресивен и прецизен тенис срещу именития си съперник, за да го победи в четири сета. Синер бе по-активният тенисист през целия двубой, като постоянно търсеше атаката и печелившите удари, което затрудни максимално финалиста от Откритото първенство на САЩ преди по-малко от месец. Синер реализира пет пробива и завърши срещата с 39 печеливши удара срещу 56 непредизвикани грешки, като показа и добра успеваемост на мрежата - 21/29. Зверев успя да покаже характер, за да се пребори за третия сет, но един пробив бе достатъчен на съперника му в четвъртата част, за да затвори мача след малко над три часа игра. /БГНЕС