Саутхемптън спъна Манчестър Сити на „Етихад“

Манчестър Сити и Саутхемптън завършиха при нулево равенство в среща от петия кръг на английската Висша лига.

ВАР отмени гол на Стърлинг.

На „Етихад“ домакините отправиха едва-един точен удар в очертанията на вратата на Алекс МакКарти, след като през седмицата надвиха РБ Лайпциг в зрелищно шоу с 6:3. Срещата бе белязана от два любопитни момента, като и в двата случая Системата за видео арбитраж (ВАР) отмени ситуации. Това се случи при положение за дузпа в полза на „светците“, както и при ситуация, в която Рахийм Стърлинг вкара топката в мрежата на гостите.

В крайна сметка, възпитаниците на Пеп Гуардиола стъпиха на криво в борбата си за защита на шампионската титла на Англия – това е втора издънка за „гражданите“ след поражението на старта на кампанията от Тотнъм като гост с 0:1. Тимът има десет точки и е временно втори, докато Саутхемптън продължава без успех от началото на сезона след четвъртото си равенство в пет срещи. В следващия кръг Сити гостуват на Челси в сблъсък от тежка категория, докато играчите на Ралф Хазенхютъл приемат Уулвърхемптън.

Класирането бе оглавено от Ливърпул, след като мърсисайдци постигнаха класически домакински успех над Кристъл Палас с 3:0.

Салах вкара дежурния си гол за Ливърпул

Садио Мане влезе в историята на „червените“, вкарвайки юбилейното си попадение номер 100 с екипа на Ливърпул във всички турнири, както и с факта, че стана първият футболист, вкарал в девет поредни мача срещу един и същи противник. След паузата възпитаниците на Юрген Клоп стигнаха до нови два гола, реализирани от дежурния голмайстор Мохамед Салах и резервата Наби Кейта. Ливърпул има 13 точки и само един допуснат гол от началото на сезона, дошъл при равенството 1:1 с Челси. Палас са 13-и с пет пункта. В следващия кръг „орлите“ приемат Брайтън, докато мърсисайдци гостуват на новака Брентфорд.

Останалите резултати:

Бърнли – Арсенал 0:1

Норич – Уотфорд 1:3. /БГНЕС