Саутхемптън спъна Арсенал на "Сейнт Мерис"

Арсенал допусна грешна стъпка при гостуването на Саутхемптън, завършвайки наравно 1:1 в среща от 13-ия кръг на английската Висша лига. На "Сейнт Мерис" лидерът в класирането не успя да добави нови три точки към актива си, правейки дебютно равенство от старта на кампанията.

Стюарт Армстронг ликува след изравнителния гол във вратата на "топчиите".

Лондончани започнаха много уверено и се настаниха в половината на "светците", предизвиквайки няколко добри намеси на Гавин Базуну. Стражът на домакините обаче нямаше какво да направи при силния изстрел на Гранит Джака след подаване отдясно на Бен Уайт. Гостите продължиха да бъдат по-активни, но резултатът на почивката остана непроменен. След паузата възпитаниците на Ралф Хазенхютъл заиграха по-енергично и се възползваха от отпускането в редиците на Арсенал, изравнявайки в 65-та минута чрез Стюарт Армстронг.

До края играчите на Микел Артета не съумяха да стигнат до победата и така остават на върха в подреждането с 28 точки, с две повече от шампиона Манчестър Сити. Саутхемптън е 15-и с 12 пункта, на три от зоната на изпадащите. В следващия кръг "светците" гостуват на Кристъл Палас, докато Арсенал първо пътува до Айндховен за визита на ПСВ в Лига Европа, преди да приеме новака Нотингам Форест в първенството.

Астън Вила започна живота без Стивън Джерард с категоричен успех над Брентфорд с 4:0 у дома. Бирмингамци поведоха с три гола в първия четвърт час след попадението на Леон Бейли и двата гола на Дани Ингс, вторият от дузпа. Оли Уоткинс оформи крайния резултат след почивката.

Останалите резултати:

Лийдс - Фулъм 2:3

Уулвърхемптън - Лестър 0:4. /БГНЕС