Саутгейт: Не харесвам ВАР, трябва да приемаме съдийските решения

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се присъедини към хора от критици на системата ВАР, след като пред уикенда скандално отменен гол на Ливърпул в двубоя с Тотнъм доведе до огромна полемика.


Впоследствие стана ясно, че грешката е допусната след нелепо неразбирателство между главния рефер и този на ВАР, Саутгейт обяви, че никога не е бил фен на системата, като припомни за отменения гол на Джеси Лингард при загубата от Нидерландия в полуфиналите на Лигата на нациите през 2019 година.

"Никога не съм се обявявал в подкрепа на ВАР. Все още не сме сигурни дали онзи отменен гол, след който отпаднахме, беше редовен или не. Не ми харесва. Мисля, че просто трябва да приемем съдийските решения, но си давам сметка, че надали някога ще се върнем към времената, когато технологиите не участваха в процеса на взимане на решения", коментира Саутгейт, който днес обяви групата на Англия за предстоящите мачове с Австралия и Италия.

Сред избраниците на Саутгейт е звездата на Арсенал Букайо Сака, който получи контузия при загубата от Ланс в Шампионската лига през седмицата, но явно травмата не е твърде сериозна и той ще е готов за игра след десет дни. В групата попадат още нападателите на Уест Хям Джаред Боуен и Астън Вила Оли Уоткинс. Своя дебют за Англия ще се надяват да направят Ливай Колуил (Челси) и Еди Нкетия (Арсенал). /БГНЕС

Категории: