Саша Илич: Най-важното е, че продължихме в следващия кръг

Най-важното е, че продължихме в следващия кръг. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Саша Илич след победата над Македония Гьорче Петров с 4:0 в реванша от втори предварителен кръг на Лигата на конференциите, предаде репортер на БГНЕС. „Армейците“ се класираха за следващата фаза с общ резултат 4:0 и чакат един измежду ирландския Сейнт Патрик‘с Атлетик и Мура от Словения.

Сръбският специалист не остана доволен от играта в големи периоди от срещата на „Армията“. „Най-важното е, че продължихме в следващия кръг и се класирахме напред. Що са касае за мача, цяло първо полувреме играхме с доста страх и доста загубени топки. През второто полувреме пък имахме друг проблем – че доста от футболистите искат да се доказват. И друг път съм го казвал на пресконференции, че футболът трябва да се играе максимално опростено“, започна той. На въпрос на БГНЕС относно това кои футболисти са си позволили своеволия през втората част, наставникът на „червените“ отвърна: „Никога не говоря с имена, футболистите ще разберат после в съблекалнята, и то след хубав резултат, който постигнахме. Постоянно им повтарям, че футболът трябва да се играе просто и докато съм тук, ще продължа да им го повтарям“.

Саша Илич.

Нека да започнем от феновете, днес имаше много повече на стадиона и това се отрази на атмосферата. Благодарим им за това и сме сигурни, че с тяхната поддръжка, футболистите ще постигнат много повече. Доволен съм, че вкарахме четири гола, имахме още няколко ситуации. Но ако погледнем целите 90 минути има само няколко периода, от които съм доволен и минаха така, както искам“. На въпрос на БГНЕС относно нападателя Калоян Кръстев и защо треньорът продължава да залага на него предвид липсата му на гол за тима, Илич сподели: „Най-важното е, че той е млад футболист, на 22 години. Второто е, че той не е играл особено много миналата година. Готви се изключително добре на тренировки и съм сигурен, че просто трябва да се отпуши. Често обаче губи концентрация по време на мачовете и не трябва да го прави това нещо“.

Всеки отбор, включително и аз като треньор, иска да разполагам с варианти, с футболисти, които носят качество, днес имахме вариант и като централен нападател. Калоян получи някакъв удар, но не смятам, че е нещо сериозно. Георги Йомов е футболист, който дълго време беше контузен, мисля, че 50-60 минути му бяха достатъчни, защото не искаме да избързваме да го задържаме толкова дълго на терена веднага, за да не рискуваме нова травма. Доволен съм от Минков, единствено при него проблем е самочувствието, играе с малко страх, но работим върху това. Що са касае за Йомов и Назон, доволен съм, че вкараха голове, това е важно и за тяхното самочувствие, и за нас. Гледах първия мач и знам, че става въпрос за два много добри турнирни отбора, мисля, че няма да ни е лесно срещу нито един от тях“, коментира той евентуалния следващ съперник на отбора кръг преди плейофите за влизане в груповата фаза.

Може да не показвам, че съм щастлив, това е ваше мнение, че ГП е по-слаб отбор, защото преди седмица не изглеждаше така. Когато започнем да играем така, както искам, заедно ще се веселим. Браян Морено получи контузия преди три дни, усети болки в адуктора, затова не беше в групата“. На въпрос на БГНЕС относно това дали да се очакват нови попълнения на „Армията“, бившият играч на Партизан Белград заяви: „Нямаме други футболисти, които са на проби в момента. Линдсет ще се присъедини към отбора в понеделник. Постоянно говорим, че имаме нужда и очакваме нови". "Искам по-добри футболисти от Саша Илич. Доволен съм, че се получава така, ако всичко ни се получава така, както при статичните положения, ще бъдем много по-добър отбор. Това е наистина първи съперник, който преодолявам. Когато отидох в Чукарички, те вече бяха отпаднали от евротурнирите. Всички искаме да стигнем до групите на Лигата на конференциите, защото това означава още шест мача, три домакинства, хубаво е и за нас, и за феновете, всички се целим в това нещо“, завърши Саша Илич. /БГНЕС