Сари: Челси е във финала благодарение на своя характер

Мениджърът на Челси Маурицио Сари смята, че неговият отбор е достигнал до финала на Лига Европа благодарение на своя характер и сега заслужава трофея.

След като в редовното време и продълженията в мача срещу Айнтрахт резултатът бе равен 1:1, "сините" стигнаха до триумфа след изпълнение на дузпи.

Според Сари, обаче, в случая не става въпрос само за късмет.

"За дузпите е невъзможно да се подготвиш. Можеш да ги биеш много добре на тренировъчната база, но в двубоя има съвсем друг натиск. Нужен ти е огромен характер, за да победиш по този начин. Мисля, че да се подготвяш за дузпи е безполезно. Сега е нужно да си починем. Трябва да възстановим енергията, тъй като сме много уморени", заяви Сари пред BT Sport. Наставникът също така е убеден, че отборът му заслужава награда за този труден сезон. "Този финал означава много за мен. Първият си финал играхме срещу Манчестър Сити за Купата на Лигата и загубихме. Сега искаме да победим. По мое мнение, този състав заслужава да победи. Преди три месеца бяхме в трудно положение, а тук в Англия е много сложно да намериш изход от ситуация, когато си в беда. На нас това ни се удаде, затова заслужаваме да спечелим трофей", отбеляза Сари. /БГНЕС