Сари: Челси бе готов за тежък мач срещу Славия

Мениджърът на Челси Маурицио Сари е останал доволен от представянето на неговия отбор срещу Славия Прага. В чешката столица "сините" победиха трудно домакините с 1:0 с късен гол на Маркос Алонсо в 86-ата минута.

"Доволен съм както от резултата, така и от играта, която показахме. Удаде ни се да се справим с трудности в хода на мача и да запишем победа, което невинаги се получаваше преди. Успяхме да устоим и да опазим вратата си неприкосновена. Бяхме подготвени за такъв труден двубой. Срещу нас излезе един мощен и агресивен съперник, така че знаехме какви трудности ни очакват. Уверено се справихме с атаките на съперника и през второто полувреме играхме по-добре", коментира Сари.

Колегата му от тима на Славия Индрих Търпишовски подчерта, че Кепа Арисабалага се е изявил отлично в две ситуации и на практика е спасил Челси.

"Имахме две възможности - при ударите на Ян Борил и Ибрахим Траоре. Ако на вратата им не бе Кепа, щяхме да вкараме. В такива двубои не се стига до 10 положения и трябва да се използват, а в редица ситуации не ни достигаше качество. Когато на терена се появиха Канте, Лофтъс-Чийк и Азар, за нас стана много по-трудно", обяви Търпишовски. Ответният мач ще се играе в Лондон на стадион "Стамфорд Бридж" на 18 април. /БГНЕС