Сарафов: Прокурори са получили заплахи за живота, единият е получил куршум в пощенската си кутия

В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади, че двама от прокурорите от СГП са получили заплаха за живота си. Единият от колегите е получил в пощенската си кутия един патрон. Излязъл е да се разхожда със семейството си и когато се върнал в пощенската си кутия, която е била отворена, намерил патрон. Другият колега прокурор, който е дама, в същия ден 11 февруари, прибирайки се отвън пред входната врата на жилището си е намерила кръст от клонки. Считаме, че това е една конкретна заплаха и конкретно предупреждение към тях да внимават в своята работа вероятно, да не бъдат много активни в своята дейност. Тези случаи не можем да ги извадим от контекста на ситуацията, в която се намираме в момента, разследвайки дейността на покойния Мартин Божанов по прякор Нотариуса.


Това заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов по време на изслушването си в заседанието на Съдийската колегия към ВСС във връзка с казуса Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати, предаде репортер на БГНЕС.

“Още днес ще изпратя тези два доклада до министъра на правосъдието Атанас Славов с молба на тези двама магистрати да бъде назначена съответната охрана”, добави Сарафов. /БГНЕС