Санчес финализира трансфера си в Интер

Нападателят на Манчестър Юнайтед и Чили Алексис Санчес се присъедини към Интер под наем до края на сезона, обявиха и двата клуба.

Санчес се събира с Лукаку, който бе закупен за постоянно от Манчестър Юнайтед за сумата от 80 млн. евро.

Сделката е до 30 юни 2020 и идва след разочароващ период на „Олд Трафорд“ за 30-годишния футболист. Санчес пристигна в Юнайтед от Арсенал през януари 2018 като разменна монета за Хенрик Мхитарян, но така и не успя да се наложи при „червените дяволи“, вкарвайки едва пет гола в 45 мача във всички турнири за клуба. „Манчестър Юнайтед и Интер се споразумяха за наема на Алексис Санчес“, споделиха от Юнайтед в кратко изявление на своя уебсайт. „Пожелаваме всичко най-добро на Алексис по време на наема в Милано“. Италианските медии публикуваха тази седмица, че Юнайтед ще продължат да плащат заплатата на чилиеца в Интер, като трансферът му няма опцията за постоянно закупуване.

Санчес ще се събере заедно с белгийския нападател Ромелу Лукаку, който напусна Юнайтед за Интер този месец в сделка, която струва на „нерадзурите“ около 80 млн. евро. Чилиецът, който преди прекара три години с екипа на Удинезе в Серия А преди да отиде в Барселона, е голмайстор на южноамериканската страна с 43 попадения. „От името на цялото семейство на Интер, бихме искали да приветстваме Алексис с „Добре дошъл“ и да му пожелаем всичко най-добре“, споделиха от Интер в свое изявление. /БГНЕС